Burn-out preventie

Er knaagt iets, al een tijdje

Je bent moe, hebt wisselende gezondheidsklachten en hebt weinig energie. Nog even doorzetten, erna wat rustiger aandoen…. Je blijft doorgaan, negeert de tekenen die je lijf je stuurt. Diep van binnen weet je het wel: je bent ‘op’.

Stress en de soms erop volgende burn-out is het gevolg van een langdurige disbalans tussen doen en rusten. Je hebt jarenlang je levensstrategie volgehouden in een steeds ongezondere situatie. De accu is leeg, je verliest het contact met jezelf, je lijf, je verlangen en je energie. Je lichaam grijpt in en zet je op stil.

Burn-out

Burn-out is een toenemend probleem. In Nederland zit 1 op de 5 mensen thuis vanwege stress of burn-out klachten (Bron: Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling). Mensen met een burn-out zijn psychisch, lichamelijk en emotioneel ‘op’. Dit kost bedrijven miljoenen. Een burn-out ontstaat echter niet van de een op de andere dag. Tijdige herkenning van de signalen en preventieve coaching kunnen de nadelige gevolgen helpen voorkomen.

Preventieve coaching

De behandeling van burn-out is nog steeds grotendeels gericht op het verminderen van de symptomen: neem veel rust, kijkt waar je energie van krijgt en waarvan niet, en samen met je begeleider leer je je grenzen beter aan te geven. Hiermee worden echter de onderliggende oorzaken niet weggenomen en zodra het weer drukker wordt, verval je in je oude patroon.
Door mijn eigen ervaring met burn-out ben ik uitermate geschikt om symptomen van burn-out/stress klachten vroegtijdig te herkennen en preventieve coaching toe te passen. Bij burn-out preventieve coaching kijk ik op een holistische manier – hoofd, hart en lijf – om signalen vroegtijdig te herkennen. Ik begeleid jou naar de dieperliggende oorzaken van burn-out. Via interventies op het identiteitsniveau ondersteun ik jouw proces. Ik geloof erin dat je vanuit heelheid (inclusiveness) het beste uit jezelf kan halen om op die manier in balans te kunnen leven.