Terugkomen na een expat assignment

Ik help jou om weer te settelen in Nederland

Terugkeren vanuit een expat assignment lijkt makkelijk – je komt immers weer terug in je vertrouwde omgeving, bij je familie, vrienden en werk. Je pakt je leven op waar je was gebleven, maar de wereld heeft niet stil gestaan. Je vrienden en familie hebben in jouw afwezigheid hun eigen dingen meegemaakt. Je oude vertrouwde werkgever is doorontwikkeld. Op je werk keer je terug in eenzelfde soort functie en kun jij je wellicht snel vervelen…. Je hebt immers veel geleerd, zowel over jezelf als nieuwe vaardigheden die je on the job hebt opgedaan. Hierdoor kan het terugkomen nog wel eens tegenvallen. 

Je merkt dat de tijd in het buitenland je heeft veranderd, je hebt jezelf verder ontwikkeld, een nieuwe kijk op dingen, je hebt je sommige normen en waarden van de andere cultuur eigen gemaakt. Hoe land je dan weer goed in Nederland? Met behoud van je nieuwe identiteit en vaardigheden?

Waar bedrijven meestal erg goed in zijn om mensen op een expat assignment voor te bereiden, schieten ze vaak tekort als het komt op het weer settelen in je thuisbasis. De grootste uitdaging blijft de continue begeleiding, ook tijdens je assignment. Voorbereiding is key!

Ik geef jouw inzicht in:

  • Hoe jij je nieuwe thuis kunt behouden.
  • Hoe jij uitdagingen en frustraties bespreekbaar maakt (zowel privé als op het werk).
  • Hoe je weer gelukkig kunt landen in Nederland of je thuisland.